ONZE UITGANGSPUNTEN

DUURZAAM & ENERGIEZUINIG

De woningen op het Groene Burenerf worden gebouwd van zoveel mogelijk duurzame en niet-schadelijke materialen. Wij vinden het belangrijk dat de woningen een gezond BINNENLEEFKLIMAAT hebben.

Daarnaast worden alle woningen NUL-OP-DE-METER ontworpen. Dit betekent dat we evenveel energie opwekken als we verbruiken. We zitten op het energienet aangesloten zodat we overschotten kunnen verkopen en eventuele tekorten aan kunnen vullen. Dus het licht of de koelkast zal hierdoor nooit uitvallen.

Uiteraard zijn alle woningen zeer goed geïsoleerd en maken we gebruik van een ERFWARMTENET eigen beheer, uniek in Kampen! Hierdoor kunnen we alle woningen in één keer van warmte voorzien en besparen we veel elektriciteit.

 

BEREIKBAAR VOOR IEDEREEN

Het wonen op het Groene Burenerf is TOEGANKELIJK VOOR IEDEREEN: wij geloven dat identiteit, achtergrond, eventuele beperking of inkomen geen drempel mogen zijn om op ons erf te komen wonen.

In samenwerking met woningbouwvereniging deltaWonen worden tien woningen sociaal verhuurd. De overige woningen zijn koopwoningen in diverse prijsklassen.
Het lidmaatschap van de vereniging Groene Buren Kampen is een voorwaarde om te wonen op ons erf. Hiermee steun je de Groene Buren. Hoewel de grote lijnen in het voorontwerp al vastliggen, kun je nog wél meebeslissen over alle details.

ONS MANIFEST

Onze uitgangspunten zijn vastgelegd in ons manifest.
Alle Groene Buren en alle samenwerkende partijen
hebben dit ondertekent.