Selecteer een pagina

Schuurwoning 27

ONDER OPTIE

Goudreinet 27

vrijstaande woning
€ 787.500 v.o.n.

gebruiksoppervlakte: 137 m² + 8 m² vide
perceel: 413 m²

omschrijving

Nieuw te bouwen: energieneutrale nul-op-de-meter schuurwoning te bouwen volgens de principes van gezond bouwen: biobased, dampopen en kierdicht. Dit is heel duurzaam en geeft een extra behaaglijk binnenklimaat. Deze ruime (bijna) vrijstaande gezinswoning heeft twee woonlagen met overdekt terras, een buitenberging, een rondom een ruime tuin en twee eigen parkeerplaatsen bij de woning. Via de buitenberging is deze woning geschakeld met de naastgelegen schuurwoning. Vanuit de zonnige achtertuin is er vrij uitzicht over het water en de weilanden.

Deze schuurwoning wordt gebouwd op ‘Het Groene Burenerf’ een groen CPO-project op een modern ‘boerenerf’. Het ligt op de laatste nieuwe uitbreiding ‘De Terpen’ in Het Onderdijks in Kampen. Een unieke locatie aan de Chalmotweg in Kampen, vlak bij het Reevediep en de IJssel met uitzicht op de weilanden! Hier woon je tussen de natuur, met veel groen en veilige speelplaatsen voor kinderen. De buurt is kinderrijk, vol met buitenspeelplekken en je loopt door het groen zo naar twee basisscholen even verderop. Naast het erf is een buurtmoestuin en -fruitgaard.

indeling

begane grond:
voortuin, de overkapping bij de voordeur loopt door in een begroeide pergola, entree, hoge hal met vide waarin garderobe, trapkast en meterkast, toilet, ruime woonkamer met woonkeuken en zithoek, toegang tot overdekt terras en achtertuin, bijkeuken, werkkamer.

eerste verdieping:
het is ook mogelijk om 4 slaapkamers, badkamer en een kast met wtw-installatie te realiseren, zoals op tekening
een alternatief is: 3 slaapkamers, bergruimte met wtw-installatie, badkamer, inloopkast vanuit hoofdslaapkamer

buitenberging:
de woning heeft een buitenberging van 16,3 m²

buitenruimte

De woning is met de berging geschakeld aan naastgelegen schuurwoning en heeft rondom een tuin:

 • een voortuin op het noordoosten met uitzicht op de gemeenschappelijke tuin
 • een brede oprit die ruimte biedt aan het parkeren van twee auto’s naast elkaar
 • de achtertuin ligt op het zuiden met uitzicht op de aangrenzende oeverstrook en het water
 • aan de achtertuin, grenzend aan woonkamer en woonkeuken, ligt een overdekt terras van 4 x 3 meter
 • Bij de woning hoort 79 m² groen op het erf, dat gemeenschappelijk wordt beheerd.


gegevens

 • bruto vloeroppervlakte: 201 m²
 • bruto inhoud: 728 m³
 • beukmaat: 8 m
 • woningdiepte: 13,2 m
 • overdekt terras: 4 x 3 m
 • oppervlakte buitenberging (geen garage): 16,3 m²
 • 2 parkeerplaatsen op eigen grond
 • aandeel in het gemeenschappelijk groen: 79 m²
 • het is mogelijk tegen extra kosten een kelder van 13,3 m² op te nemen

 

tekeningen

bijzonderheden

energieneutraal
De woning is volledig nul-op-de-meter (NOM) met een energielabel van A++++. Dit betekent een bovengemiddelde isolatie in combinatie met zelf tenminste zoveel energie opwekken als voor de woning en huishoudelijk verbruik nodig is.

Op het hele erf komt een energieneutraal erfwarmtenet in eigen beheer, uniek in Kampen! Dit houdt in dat twee bodemwarmtepompen op een open bron alle woningen efficiënt en goedkoop verwarmen. Het erfwarmtenet heeft eigen zonnepanelen om alle energie voor de warmtepompen op te wekken. Geïsoleerde leidingen zijn op de vloerverwarmingen van de woning aangesloten. In de zomer kan met het erfwarmtenet gekoeld worden.

Kraanwater wordt verwarmd via Flextherm Eco zoutbatterijen, gevoed door de zonnepanelen op het dak van de woning. De woning krijgt 21 zonnepanelen op beide dakvlakken, die de energie opwekken voor de installaties in de woning én voor eigen huishoudelijk gebruik. Het is mogelijk nog vier extra PV-panelen bij te plaatsen om meer energie op te wekken, bijvoorbeeld voor een elektrische auto.

De woning is op het energienet aangesloten, zodat (tijdelijke) overschotten kunnen worden verkocht en eventuele tekorten kunnen worden aangevuld. Het erfwarmtenet maakt het in de toekomst makkelijker om een buurtbatterij aan te leggen en slim elektriciteit uit te wisselen.

Energieneutraal wonen is zeer aantrekkelijk. Je betaalt alleen een vast bedrag per maand voor het onderhoud van het warmtenet, deels naar rato van de warmtelast van je woning. De verwachte maandelijkse kosten voor het erfwarmtenet zijn geschat op € 42. Daarnaast moet je rekening houden met de netwerkkosten voor een elektriciteitsaansluiting van zo’n € 36 en uiteraard de kosten voor drinkwater, riolering en internet/tv.

gezond bouwen: biobased en dampopen
Deze woning wordt dampopen gebouwd met biobased materialen. Dit betekent gezond wonen in een huis dat zelf het vochtniveau goed reguleert (‘ademt’) en bovengemiddeld goed geïsoleerd is met houtvezelisolatie. Het huis is zoveel mogelijk circulair: materialen zijn biologisch afbreekbaar of zonder kwaliteitsverlies weer opnieuw te gebruiken. De woning heeft milieuprestatie van 0.447, als de PV-panelen niet worden meegerekend. Tegelijk is de woning zeer brandveilig. Houtvezelisolatie draagt bij aan een rustige akoestiek van de woning.

architectuur
Alle gevels zijn van onderhoudsvrij, verduurzaamd hout met de warme bruingrijze kleur van een boombast. De architectuur vormt zo een decor voor het groen op het erf. Er is aandacht voor details: dakoverstekken, delen van de houtconstructie in het zicht en groen op gevels en platte daken maken het karakteristiek. Op het dak komen matzwarte, keramische vlakke dakpannen die mooi aansluiten bij de zwarte PV-panelen. De bouw is zo gezond en circulair mogelijk, met een goed evenwicht tussen duurzaamheid en betaalbaarheid.

groen
De woning heeft rondom een riante tuin en twee parkeerplekken op eigen grond. Bij de woning hoort 79 m² groen op het erf, dat gemeenschappelijk wordt beheerd. 

Alle woningen op het erf hebben privé-buitenruimte, grenzend aan gemeenschappelijk groen. In de gemeenschappelijke tuin komt een multifunctionele ontmoetingsruimte. Aan de noordoostzijde van het erf bevinden zich een openbare groenstrook met wandelroute en ruimte voor buurtmoestuinen en buurtboomgaard. Het aandeel van deze woning in de 915 m² gemeenschappelijk groen is 79 m².

Erfscheidingen en de inrichting van de gemeenschappelijke groenstroken worden groen. De Groene Buren maken samen een groenplan. In de inrichting van het groen is het bevorderen van soortenrijkdom een belangrijk aandachtspunt. Ook belangrijk is een realistische invulling die goed gezamenlijk te beheren is.

planning
De bouw van deze woning start in de tweede fase van het project in juni 2024 met oplevering naar verwachting in het 2e kwartaal 2025. Later dat jaar worden de sociale huurappartementen opgeleverd. De eerste fase met de overige twee schuurwoningen is 13 november gestart.

samenwerking in CPO
In een CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) ontwikkelen de Groene Buren Kampen het hele erf zelf, samen met een architect, aannemer, installateur en constructeur. Naast 16 koopwoningen komen er ook 10 sociale huurwoningen op een gedeeld groen erf. Hiervoor is woningbouwvereniging deltaWonen als partner betrokken. De woningen zijn een mix variërend van sociale huurappartementen tot grote vrijstaande gezinswoningen, in verschillende prijsklassen en geschikt voor diverse huishoudens: gezinnen met kleine kinderen of tieners, soms met grootouders nabij, singles, stellen en in leeftijd van twintigers tot senioren. Samen bouwen en een erf beheren, betekent dat je elkaar kent. Dit voegt iets toe denken we. De Groene Buren willen groen, sociaal en duurzaam wonen.

VvE
Het erf en erfwarmtenet vallen in een vereniging van eigenaren (VvE). De eigen grond en de woning zijn een appartementsrecht waarover u alleen zelf zeggenschap heeft. Het gezamenlijk beheer van erfwarmtenet, gemeenschappelijk groen en de ontmoetingsruimte vindt plaats via de VvE.

vrij-op-naam-prijs
De genoemde prijs is gebaseerd op de definitieve offerte van de aannemer en installateur. Bij de woning hoort ook een beprijsde lijst met kopersopties. De omgevingsvergunning is 8 juni jl. verleend.

Een kelder is mogelijk voor € 22.500 meerkosten, zolang de begane grondvloer nog niet is besteld. Een levensloopbestendig alternatief ontwerp met geïsoleerde fietsenberging is desgewenst op te vragen via de architect. De extra kosten hiervan zijn berekend op € 15.000. In combinatie hiermee kan gekozen worden voor een halfhoge fietsenberging in gevelhout met groen dak in de tuin, begroot op € 13.400.

In de aanneemsom zijn een standaard badkamer en toilet opgenomen, naar wens tegen meerkosten bij betrokken sanitair- en tegelhandel aan te passen. De keuken is geheel naar eigen wens uit te zoeken en valt buiten de aanneemsom. Positie en opstelling van de keuken
zijn in overleg te veranderen. Voor de inkoop van bestrating en het houten terras werken de Groene Buren samen. Voor deze woning zijn reeds ontwerp- en projectkosten gemaakt, welke bij reservering moeten worden voldaan.

uitzicht
Het uitzicht is vrij over de weilanden tot de dijk van natuurgebied het Reevediep. Tussen de tuin en de oever van aangrenzend water komt een schapenhek, zodat het lijkt alsof de tuin doorloopt in de oeverbeplanting.

De gemeente heeft plannen om in de omgeving, ‘Reevedelta’ genoemd, de uitbreiding ‘Oeverwal’ te gaan bouwen. Een gebied met veel openbaar groen, met aantrekkelijke fiets- en wandelroutes naar het deltalandschap. Daarbinnen komen groenomrande erven met grote tuinen en een groot aandeel groen. De historische dijk van De Chalmotweg zal voor recreatief gebruik (wandelen, fietsen) en bestemmingsverkeer gebruikt worden. De Groene Buren hebben inspraak op de planvorming. Meer informatie vindt u op: www.reevedelta.nl

buurtmoestuinen
De naast het erf gelegen buurtmoestuinen en fruitgaard zijn reeds aangelegd. Hier tuinieren de buurtbewoners die lid zijn gezamenlijk. Ook de Groene Buren zijn hier al enthousiast aan de slag gegaan. Er is tevens een gezamenlijk stuk voor alle Groene Buren.

ontmoetingsruimte
Op het erf is een ontmoetingsruimte. Deze wordt deels gefinancierd met een rijkssubsidie en deels via een bijdrage van de kopers. De bijdrage voor een schuurwoning is € 9.505 en kan voor de meeste banken als meerkosten worden opgegeven bij uw hypotheek. Het eigendomsaandeel in de ontmoetingsruimte is 8,1%. De ontmoetingsruimte wordt voor onbepaalde termijn in gebruik gegeven aan de vereniging Groene Buren Kampen, waarvan ook de sociale huurders lid zijn. De exploitatiekosten (geschat op € 10-15 per woning per maand) worden via contributie verrekend. De ontmoetingsruimte van 9 x 5,6 m krijgt openslaande deuren naar de moestuinen en de gemeenschappelijke tuin, een keuken, een toegankelijk toilet en een pelletkachel.

reserveren
Deze woning is nog vrij. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.