Het Groene Burenerf

CPO HET GROENE BURENERF

Wonen rond een 21ste eeuws ‘boerenerf’, in een natuurinclusieve, biodiverse, groene woonomgeving op het Onderdijks aan de rand van Kampen. We gaan duurzaam, energiezuinig en gezond bouwen. En streven naar een prettig, sociaal woonklimaat waar buren betrokken zijn en samen voorzieningen delen.

CPO
We ontwikkelen de woningen zelf, samen met onze architect, aannemers en een energieadviseur. Voor de sociale huurwoningen is woningbouwvereniging deltaWonen als partner betrokken. Ook de gemeente Kampen denkt enthousiast mee in het project. In collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) kunnen we onze individuele woonwensen en onze ambities op duurzaamheid en gedeelde voorzieningen realiseren. 

Lijkt groen, sociaal en duurzaam wonen jou ook iets? Kun je je vinden in onze uitgangspunten?

Er zijn nog WONINGEN BESCHIKBAAR: zowel enkele verandawoningen als appartementen, benedenwoningen en een gezinswoning in het gemengd gebouw. De kosten koper variëren van ca. € 185.000 tot € 305.000. Voor sociale huur vindt toewijzing plaats op basis van oudste datum lidmaatschap van de vereniging Groene Buren voor zowel gezinswoningen als 1- en 2persoonshuishoudens. Het is mogelijk om op een wachtlijst voor een woning bij de Groene Buren te komen.

Je kunt je hier opgeven voor een informatiemiddag.

Wil je ook wonen op deze prachtige plek? Spreekt duurzaam bouwen je aan en kun jij je vinden in onze uitgangspunten? 

OPZET VAN HET ERF

Rond een GEDEELD, GROEN ERF bevinden zich 27 woningen, in een mix van sociale huur tot koop, in verschillende prijsklassen en geschikt voor diverse huishoudens: gezinnen met kleine kinderen of tieners, soms met grootouders nabij, singles, stellen en in leeftijd van twintigers tot senioren.

Bijna alle woningen hebben ook privé-buitenruimte. We denken samen na over een gemeenschappelijke multifunctionele ONTMOETINGSRUIMTE, een gezamenlijke werkbank met gereedschap, de inrichting van het gezamenlijke groene erf. Aan de noordoostzijde van het gebied bevinden zich een openbare groenstrook met wandelroute en op de strook naast een bestaande boerderij is alle ruimte voor MOESTUINEN. 

LOCATIE

Het Groene Burenerf krijgt een plaats in nieuwbouwwijk De Terpen in het Onderdijks, aan de rand van Kampen met de natuur als achtertuin. 

Hier zie je een impressie gemaakt door Qroost Imagemakers.

Het Groene Burenerf maakt deel uit van de laatste nieuwe uitbreiding "De Terpen" van nieuwbouwwijk Het Onderdijks in Kampen. Toekomstige bewoners kregen in een ontwerpfestival de kans om samen deze bijzondere woonbuurt mee te ontwerpen. Zo is zijn ook de Groene Buren in beeld gekomen bij de gemeente Kampen. Deze werd zo enthousiast over hun plannen dat zij een driehoekig perceel kregen toegewezen voor collectief particulier opdrachtgeverschap.

De rest van de Terpen moet worden verhoogd om voldoende droog te blijven om te kunnen bebouwen. Hier komt dorpse bebouwing op terpen. Tussen de terpen komt groene, openbare ruimte. De privacy en eventuele rommeligheid van de tuinen wordt afgeschermd met hagen.

De invulling van het driehoekige perceel van het Groene Burenerf wordt een éénentwinstigste-eeuwse variant van een boerenerf. 

De bovenkant van deze afbeelding wijst naar het noorden.

GEMENGD GEBOUW (MET APPARTEMENTEN)

In het gemengd gebouw zijn verschillende appartementen, benedenwoningen en rijwoningen gecombineerd.

REFERENTIEBEELDEN

Architectuurvisie

(pdf 34,5 MB pdf)

 

 

 

REFERENTIEBEELDEN

Architectuurvisie

(pdf 34,5 MB)

WAT IS ER NOG BESCHIKBAAR?

appartement (nr. 14)

appartement (nr. 14)

€ 225.000 – € 240.000
loftappartement met ruim balkon op zuidwesten met twee woonlagen, zowel uitzicht over weilanden als over moestuin & boerderij – gebruiksruimte minimaal 85 m² – lift

Lees meer
appartement (nr. 15)

appartement (nr. 15)

€ 200.000 – € 210.000
appartement met uitzicht over gezamenlijk erf en weilanden, met slaapvliering onder de kap en compact balkon op het zuiden
– gebruiksruimte minimaal 50 m² – lift

Lees meer
benedenwoning + tuin (nr. 17)

benedenwoning + tuin (nr. 17)

€ 220.000 – € 230.000
benedenwoning van twee woonlagen met 62 m² eigen tuin – uitzicht over gedeeld groen erf – gebruiksruimte minimaal 73 m²

Lees meer
verandawoning (nr. 3)

verandawoning (nr. 3)

let op: onder optie
€ 280.000 – € 295.000
eigen tuin voor en achter, totaal 92 m² – achtertuin en veranda op zuidwesten met uitzicht over de weilanden en het water – twee woonlagen met ruime benedenverdieping -gebruiksruimte minimaal 111 m²

Lees meer
2 gezinswoningen

2 gezinswoningen

sociale huur
gezinswoning – twee woonlagen met inpandige trap – voor huishoudens met meer dan 2 personen – tuin grenzend aan gemeenschappelijk erf – gebruiksruimte ca. 90 m²

Lees meer
4 maisonnettes

4 maisonnettes

sociale huur (alleen nog wachtlijst) maisonnette – twee woonlagen met inpandige trap – voor 1-2 persoonshuishoudens – dakterras met uitzicht over gemeenschappelijk erf – entree via trap achterzijde – twee slaapkamers – gebruiksruimte ca. 90 m²

Lees meer
4 begane grondappartementen

4 begane grondappartementen

sociale huur (alleen nog wachtlijst) begane grond appartement gelijkvloers – voor 1-2 persoonshuishoudens – privé buitenruimte grenst aan gemeenschappelijk erf – twee slaapkamers – gebruiksruimte ca. 75 m²

Lees meer