Het Groene Burenerf

CPO HET GROENE BURENERF

Wonen op een 21ste eeuws ‘boerenerf’, in een natuurinclusieve, biodiverse, groene woonomgeving op het Onderdijks aan de rand van Kampen. We gaan energieneutraal en zo duurzaam en gezond mogelijk bouwen. En streven naar een prettig, sociaal woonklimaat waar buren elkaar kennen, betrokken zijn en samen voorzieningen delen.

CPO
We ontwikkelen de woningen zelf in CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap), samen met onze architect, aannemer, installateur en constructeur. Voor de sociale huurwoningen is woningbouwvereniging deltaWonen als partner betrokken. Ook de gemeente Kampen denkt enthousiast mee in het project.
Zo kunnen we onze individuele woonwensen en onze ambities op duurzaamheid en gedeelde voorzieningen realiseren. Ook BETAALBAARHEID verliezen we niet uit het oog.

Lijkt groen, sociaal en duurzaam wonen jou ook iets? En kun je je vinden in onze uitgangspunten?

WACHTLIJST

Een deel van de woningen is helaas al vergeven, maar we houden hier wel een wachtlijst voor bij!

Dus ook al is jouw droomwoning momenteel misschien al bezet, stuur vooral een berichtje of kom langs en dan kijken we samen wat we voor je kunnen betekenen.

OPZET VAN HET ERF

Rond een GEDEELD, GROEN ERF bevinden zich 26 woningen, in een mix van sociale huur tot koop, in verschillende prijsklassen en geschikt voor diverse huishoudens: gezinnen met kleine kinderen of tieners, soms met grootouders nabij, singles, stellen en in leeftijd van twintigers tot senioren.

Alle woningen hebben privé-buitenruimte, grenzend aan gemeenschappelijk groen. In de gemeenschappelijke tuin komt een multifunctionele ONTMOETINGSRUIMTE.

Aan de noordoostzijde van het gebied bevinden zich een openbare groenstrook met wandelroute en op de strook naast een bestaande boerderij is alle ruimte voor BUURTMOESTUINEN en BUURTBOOMGAARD.

Voor de toekomst zijn er mogelijkheden voor een distributiepunt voor duurzame producten, deelauto’s en buurtopslag.

LOCATIE

Het Groene Burenerf krijgt een plaats in nieuwbouwwijk De Terpen in het Onderdijks, aan de rand van Kampen met de natuur als achtertuin. 

Hier zie je een impressie gemaakt door Qroost Imagemakers.

Het Groene Burenerf maakt deel uit van de laatste nieuwe uitbreiding "De Terpen" van nieuwbouwwijk Het Onderdijks in Kampen. Toekomstige bewoners kregen in een ontwerpfestival de kans om samen deze bijzondere woonbuurt mee te ontwerpen. Zo is zijn ook de Groene Buren in beeld gekomen bij de gemeente Kampen. Deze werd zo enthousiast over hun plannen dat zij een driehoekig perceel kregen toegewezen voor collectief particulier opdrachtgeverschap.

De rest van de Terpen moet worden verhoogd om voldoende droog te blijven om te kunnen bebouwen. Hier komt dorpse bebouwing op terpen. Tussen de terpen komt groene, openbare ruimte. De privacy en eventuele rommeligheid van de tuinen wordt afgeschermd met hagen.

De invulling van het driehoekige perceel van het Groene Burenerf wordt een éénentwinstigste-eeuwse variant van een boerenerf. 

De bovenkant van deze afbeelding wijst naar het noorden.

KOM ERBIJ!

Heb je INTERESSE, wil je je aanmelden voor een woning of wachtlijst of heb je een vraag? Stuur een mailtje naar contact@groeneburenkampen.nl of vul hieronder je bericht in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

9 + 14 =