Selecteer een pagina

Moestuinwoning 21

Goudreinet 21

tussenwoning
€ 444.000 v.o.n.

gebruiksoppervlakte: 136 m²
perceel: 96 m²


omschrijving

Nieuw te bouwen: energieneutrale, ruime (gezins-)woning met 3 woonlagen, een serre-aanbouw aan de verblijfstuin, bergzolder en even verderop een fietsenberging. De woning heeft energielabel A+++.

Deze woning wordt gebouwd op ‘Het Groene Burenerf’ een groen CPO-project op een modern ‘boerenerf’. Het ligt op de laatste nieuwe uitbreiding ‘De Terpen’ in Het Onderdijks in Kampen. Een unieke locatie aan de Chalmotweg in Kampen, vlak bij het Reevediep en de IJssel met uitzicht op een brede groenstrook waarin ook buurtmoestuinen komen! Hier woon je tussen de natuur, met veel groen en veilige speelplaatsen voor kinderen.
 

indeling

begane grond
voortuin, entree, hal, toilet, ruime woonkamer met open woonkeuken, trapkast, toegang tot de achtertuin en serre-aanbouw van 2 meter diep.

eerste verdieping
overloop, badkamer, 3 slaapkamers

tweede verdieping
2 slaapkamers, berging met wasmachine-aansluiting, vanuit slaapkamer 4 is een kast boven de trap bereikbaar met daarin de balansventilatie voor de woning

bergzolder onder kap
over de volle breedte van de woning, in nok ca. 1.14 m hoog, bereikbaar via vlizotrap

buitenruimte

  • de voortuin op het zuidwesten ligt aan een rustig, groen laantje en is ontworpen als verblijfstuin  (hiermee wordt de voordeur ook gelijk de ‘achterdeur’, passend bij een boerenerf-gedachte)
  • de achtertuin van 2,30 diep ligt op het noordoosten en grenst aan een riante groenstrook met waarin in de strook naast de bestaande boerderij buurtmoestuinen worden aangelegd
  • even verderop is een parkeerplaats op eigen grond

Bij de woning hoort 59 m² mandelig groen op het erf, dat gemeenschappelijk wordt beheerd.

gegevens

  • bruto vloeroppervlakte: 197 m²
  • bruto inhoud: 517 m3
  • beukmaat: 5,4 m
  • woningdiepte: 9 m (met 2 m uitbouw op begane grond)
  • oppervlakte fietsenberging: 3,2 m²
  • parkeerplaats op eigen grond verderop
  • aandeel in het gezamenlijk groen: 59 m²

bijzonderheden

energieneutraal
De woning is volledig NOM (nul-op-de-meter) ontworpen. Dit betekent een bovengemiddelde isolatie in combinatie met zelf tenminste zoveel energie opwekken als voor de woning en huishoudelijk verbruik nodig is. Op het hele erf komt een energieneutraal erfwarmtenet in eigen beheer, uniek in Kampen! Dit houdt in dat twee bodemwarmtepompen op een open bron alle woningen efficiënt en goedkoop verwarmen. Kraanwater wordt verwarmd via de zonnepanelen op het dak van elke woning. Je betaalt naar rato van de warmtelast van je woning een vast bedrag per jaar voor het onderhoud van het warmtenet. De woning is op het energienet aangesloten, zodat (tijdelijke) overschotten kunnen worden verkocht en eventuele tekorten kunnen worden aangevuld. Het erfwarmtenet maakt het in de toekomst makkelijker om een buurtbatterij aan te leggen en slim elektriciteit uit te wisselen.

samenwerking in CPO
In een CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) ontwikkelen de Groene Buren Kampen het hele erf zelf, samen met een architect, aannemer, installateur en constructeur. Naast 16 koopwoningen komen er ook 10 sociale huurwoningen op een gedeeld groen erf. Hiervoor is woningbouwvereniging deltaWonen als partner betrokken. De woningen zijn een mix variërend van sociale huurappartementen tot grote vrijstaande gezinswoningen, in verschillende prijsklassen en geschikt voor diverse huishoudens: gezinnen met kleine kinderen of tieners, soms met grootouders nabij, singles, stellen en in leeftijd van twintigers tot senioren. Samen bouwen en een erf met multifunctionele ontmoetingsruimte ‘de Deel’ beheren, betekent dat je elkaar kent. Dit voegt iets toe denken we. De Groene Buren willen groen, sociaal en duurzaam wonen.

groen
Alle woningen hebben privé-buitenruimte, grenzend aan gemeenschappelijk groen. In de gemeenschappelijke tuin komt een multifunctionele ontmoetingsruimte. Aan de noordoostzijde van het erf bevinden zich een openbare groenstrook met wandelroute en ruimte voor buurtmoestuinen en buurtboomgaard. Aan de zuidwestzijde van het erf is een oeverstrook met uitzicht over de weilanden.

architectuur
Alle gevels zijn van onderhoudsvrij, verduurzaamd hout met de warme bruingrijze kleur van een boombast. De architectuur vormt zo een decor voor het groen op het erf. Er is aandacht voor details: dakoverstekken, delen van de houtconstructie in het zicht en groen op gevels en platte daken maken het karakteristiek. Op het dak komen matzwarte, keramische vlakke dakpannen die mooi aansluiten bij de zwarte PV-panelen. De kozijnen van hout-aluminium zijn onderhoudsvrij. De bouw is zo gezond en circulair mogelijk, met een goed evenwicht tussen duurzaamheid en betaalbaarheid.

VvE
Het erf en erfwarmtenet vallen in een vereniging van eigenaren (VvE). De eigen grond en de woning zelf vallen echter buiten de zeggenschap van de VvE. Het gezamenlijk beheer van erfwarmtenet, gemeenschappelijk groen en de ontmoetingsruimte vallen wel onder de VvE.

VON-prijs
De genoemde prijs is gebaseerd op de offerte van de definitieve bouwkosten van de aannemer voor de basiswoning. Na het tekenen van de koop-/aanneemovereenkomsten ligt de prijs voor de basiswoning vast en zijn bouwkostenstijgingen voor rekening van de bouwer. Er is een beprijsde lijst met kopersopties waarmee u de basiswoning kunt aanpassen. Voor deze woning zijn reeds ontwerp- en projectkosten gemaakt, welke bij reservering moeten worden voldaan. Start bouw is na de bouwvak dit jaar gepland, met oplevering begin tweede kwartaal 2024. In juni 2023 geeft de aannemer een preciezere bouwplanning af.

verwachte maandelijkse kosten
Energieneutraal wonen is zeer aantrekkelijk. De verwachte maandelijkse kosten voor het erfwarmtenet voor deze woning zijn geschat op € 23. Daarnaast moet je rekening houden met de netwerkkosten voor een elektriciteitsaansluiting van zo’n € 36 en uiteraard de kosten voor drinkwater, riolering en internet/tv.
De Groene Buren streven ernaar de contributiebijdrage voor de ontmoetingsruimte rond de € 25 en de overige contributie rond de € 10 te houden.

reserveren
Deze woning is recent vrijgekomen en weer beschikbaar.
Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

 

tekeningen