Selecteer een pagina

Moestuinhoekwoning 20

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Goudreinet 20

hoekwoning
€ 479.250 v.o.n.

gebruiksoppervlakte: 121 m²
perceel: 136 m²

omschrijving

Nieuw te bouwen: ruime, energieneutrale (gezins-)hoekwoning met 3 woonlagen, een serre-aanbouw aan de verblijfstuin, bergzolder en ruime bijkeuken op de begane grond en berging/inloopkast op de verdieping. De woning heeft energielabel A++++.

Deze moestuinwoning wordt gebouwd op ‘Het Groene Burenerf’ een groen CPO-project op een modern ‘boerenerf’. Het ligt op de laatste nieuwe uitbreiding ‘De Terpen’ in Het Onderdijks in Kampen. Een unieke locatie aan de Chalmotweg in Kampen, vlak bij het Reevediep en de IJssel met uitzicht op een brede groenstrook waarin ook buurtmoestuinen komen! Hier woon je tussen de natuur, met veel groen en veilige speelplaatsen voor kinderen. In het verlengde van de privé-verblijfstuin voor en achter ligt uitgestrekt groen om te spelen, struinen of tuinieren.

indeling

begane grond
entree, hal, bijkeuken/berging, toilet, ruime woonkamer met trapkast, open woonkeuken met serre-aanbouw van 2 meter diep met openslaande deuren naar de zonnige tuin

eerste verdieping
overloop, badkamer met douche en toilet, 3 slaapkamers

tweede verdieping
2 slaapkamers, berging met wasmachine-aansluiting, vanuit slaapkamer 4 is een kast boven de trap bereikbaar met daarin de balansventilatie voor de woning

bergzolder onder kap
over de volle breedte van de woning, in nok ca. 1.31 m hoog, bereikbaar via een vlizotrap

 

buitenruimte

 • de voortuin op het zuidwesten ligt aan een rustig, groen laantje naast een grote gemeenschappelijke tuin en is ontworpen als verblijfstuin, bereikbaar met een glazen pui vanuit de woonkamer
 • even verderop is een parkeerplaats op eigen grond
 • bij de woning hoort 62 m² groen op het erf, dat gemeenschappelijk wordt beheerd
 • de achtertuin van 2,30 diep ligt op het noordoosten en grenst aan een riante groenstrook, waarin op het achterste deel naast de bestaande boerderij buurtmoestuinen worden aangelegd
 • naast de buurtmoestuinen is een fruitgaard aangeplant
 • de route in de groenstrook begint in het open landschap waarin nieuwe uitgestrekte natuurgebied Reevediep en verderop de IJsseldelta liggen en loopt als groene route langs speelgebieden, een hondendolterrein naar de twee basisscholen


gegevens

 • bruto vloeroppervlakte: 209 m²
 • bruto inhoud: 546 m³
 • beukmaat: 5,6 m / 8,8 m
 • woningdiepte: 9 m, met 2 m serre-uitbouw op de begane grond
 • fietsenberging/bijkeuken van 11,8 m² op begane grond
 • één eigen parkeerplaats op eigen grond verderop
 • voldoende openbare parkeergelegenheid
 • aandeel in gezamenlijk groen: 62 m²

tekeningen

 

bijzonderheden

energieneutraal
De woning is volledig nul-op-de-meter (NOM) met een energielabel van A++++. Dit betekent een bovengemiddelde isolatie in combinatie met zelf tenminste zoveel energie opwekken als voor de woning en huishoudelijk verbruik nodig is.

Op het hele erf komt een energieneutraal erfwarmtenet in eigen beheer, uniek in Kampen! Dit houdt in dat twee bodemwarmtepompen op een open bron alle woningen efficiënt en goedkoop verwarmen. Het erfwarmtenet heeft eigen zonnepanelen om alle energie voor de warmtepompen op te wekken. Geïsoleerde leidingen zijn op de vloerverwarmingen van de woning aangesloten. In de zomer kan met het erfwarmtenet gekoeld worden.

Kraanwater wordt verwarmd via Flextherm Eco zoutbatterijen, gevoed door de zonnepanelen op het dak van de woning. De woning krijgt 18 zonnepanelen op beide dakvlakken, die de energie opwekken voor de installaties in de woning én voor eigen huishoudelijk gebruik.

De woning is op het energienet aangesloten, zodat (tijdelijke) overschotten kunnen worden verkocht en eventuele tekorten kunnen worden aangevuld. Het erfwarmtenet maakt het in de toekomst makkelijker om een buurtbatterij aan te leggen en slim elektriciteit uit te wisselen.

Energieneutraal wonen is zeer aantrekkelijk. Je betaalt alleen een vast bedrag per maand voor het onderhoud van het warmtenet, deels naar rato van de warmtelast van je woning. De verwachte maandelijkse kosten voor het erfwarmtenet zijn geschat op € 28. Daarnaast moet je rekening houden met de netwerkkosten voor een elektriciteitsaansluiting van zo’n € 36 en uiteraard de kosten voor drinkwater, riolering en internet/tv.

samenwerking in CPO
In een CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) ontwikkelen de Groene Buren Kampen het hele erf zelf, samen met een architect, aannemer, installateur en constructeur. Naast 16 koopwoningen komen er ook 10 sociale huurwoningen op een gedeeld groen erf. Hiervoor is woningbouwvereniging deltaWonen als partner betrokken. De woningen zijn een mix variërend van sociale huurappartementen tot grote vrijstaande gezinswoningen, in verschillende prijsklassen en geschikt voor diverse huishoudens: gezinnen met kleine kinderen of tieners, soms met grootouders nabij, singles, stellen en in leeftijd van twintigers tot senioren. Samen bouwen en een erf beheren, betekent dat je elkaar kent. Dit voegt iets toe denken we. De Groene Buren willen groen, sociaal en duurzaam wonen.

groen
De ruime voortuin op het zuidwesten – ontworpen als verblijfstuin – heeft uitzicht over het erf en gemeenschappelijk groen (hiermee wordt de voordeur ook gelijk de ‘achterdeur’, passend bij een boerenerf-gedachte). De achtertuin van 2,30 diep ligt op het noordoosten en kijkt uit over een riante groenstrook waarin naast de bestaande boerderij verderop buurtmoestuinen en een buurtboomgaard worden aangelegd. Even verderop op het erf is een parkeerplaats op eigen grond.

Bij de woning hoort 62 m² collectief groen op het erf, dat gemeenschappelijk wordt beheerd. Erfscheidingen en de inrichting van de gemeenschappelijke groenstroken worden groen. In het najaar maken de Groene Buren samen een groenplan. In de inrichting van het groen is het bevorderen van soortenrijkdom een belangrijk aandachtspunt. Ook belangrijk is een realistische invulling die goed gezamenlijk te beheren is.

planning
De bouw van deze woning begint half oktober, met een oplevering voor de bouwvak 2024.

architectuur
Alle gevels zijn van onderhoudsvrij, verduurzaamd hout met de warme bruingrijze kleur van een boombast. De architectuur vormt zo een decor voor het groen op het erf. Er is aandacht voor details: dakoverstekken, delen van de houtconstructie in het zicht en groen op gevels en platte daken maken het karakteristiek. Op het dak komen matzwarte, keramische vlakke dakpannen die mooi aansluiten bij de zwarte PV-panelen. De bouw is zo gezond en circulair mogelijk, met een goed evenwicht tussen duurzaamheid en betaalbaarheid.

VvE
Het erf en erfwarmtenet vallen in een vereniging van eigenaren (VvE). De eigen grond en de woning zijn een appartementsrecht waarover u alleen zelf zeggenschap heeft. Het gezamenlijk beheer van erfwarmtenet, gemeenschappelijk groen en de ontmoetingsruimte vindt plaats via de VvE.

VON-prijs
De genoemde prijs is gebaseerd op de definitieve offerte van de aannemer en installateur. Bij de woning hoort ook een beprijsde lijst met kopersopties. Na het tekenen van de koop-/aanneemovereenkomsten ligt de prijs vast. De woningen worden gebouwd met Woningborggarantie. De omgevingsvergunning is 8 juni jl. verleend. Voor deze woning zijn reeds ontwerp- en projectkosten gemaakt, welke bij reservering moeten worden voldaan. Sommige banken bieden voor nieuwbouwkosten een voorfinancieringsregeling aan.

uitzicht
Het uitzicht vanuit de woonkamer is op de groenstrook met daaraan de buurtmoestuinen. Aan de voorkant kijkt u op de gemeenschappelijke tuin. En over de toegangsdam naar het water, de weilanden in. De gemeente heeft plannen om in de omgeving, ‘Reevedelta’ genoemd, de uitbreiding ‘Oeverwal’ te gaan bouwen. Een gebied met veel openbaar groen, met aantrekkelijke fiets- en wandelroutes naar het deltalandschap. Daarbinnen groenomrande erven met grote tuinen en een groot aandeel groen. De historische dijk van De Chalmotweg zal voor recreatief gebruik (wandelen, fietsen) en bestemmingsverkeer gebruikt worden. De Groene Buren hebben inspraak op de planvorming. Meer informatie vindt u op: www.reevedelta.nl

buurtmoestuinen
Naastgelegen buurtmoestuinen en fruitgaard zijn reeds aangelegd. Hier tuinieren de buurtbewoners die lid zijn gezamenlijk. Ook de Groene Buren zijn hier al enthousiast aan de slag gegaan. Er is tevens een gezamenlijk stuk voor alle Groene Buren.

reserveren
Deze woning is nog vrij. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.