Selecteer een pagina

Moestuinbovenwoning 17

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Goudreinet 17

bovenwoning moestuinkant
€ 346.250 v.o.n.

woonoppervlakte: 91 m²
balkon 2,5 x 5,5 m & fietsenberging

omschrijving

Nieuw te bouwen energieneutrale, bovenwoning, type maisonette, op de eerste verdieping met 2 woonlagen, riant privébalkon en beneden een fietsenberging. De woning is ontsloten via een bordestrap naar een gezamenlijk entreebalkon. De woning heeft energielabel A++++.

Dit moestuinappartement wordt gebouwd op ‘Het Groene Burenerf’: een groen CPO-project op een modern ‘boerenerf’. Het ligt op de laatste nieuwe uitbreiding ‘De Terpen’ in Het Onderdijks in Kampen. Een unieke locatie aan de Chalmotweg in Kampen, vlak bij het Reevediep en de IJssel met uitzicht op een brede groenstrook waarin ook buurtmoestuinen komen! Hier woon je tussen de natuur, met veel groen en veilige speelplaatsen voor kinderen.

indeling

begane grond
fietsenberging, trap met tussenbordes naar de entree 

eerste verdieping
entreebalkon, hal, woonkamer met open keuken en toegang tot privé balkon, slaap-/werkkamer, badkamer, toilet, trapkast en trap naar boven

tweede verdieping
een ruime slaapkamer bereikbaar via een bergzolder met wasmachine-aansluiting (hier zijn via kopersopties extra binnenwanden bij te plaatsen om extra kamer en/of afgesloten berging te realiseren)

buitenruimte

  • het balkon van 2,50 m diep en 5,50 m lang ligt op het noordoosten en grenst aan een ruime groenstrook, waarin naast de bestaande boerderij buurtmoestuinen worden aangelegd en biedt riant uitzicht over groen en weilanden
  • even verderop is een parkeerplaats op eigen grond

Bij de woning hoort 41 m² groen op het erf, dat gemeenschappelijk wordt beheerd.


gegevens

  • bruto vloeroppervlakte: 144 m²
  • bruto inhoud woning: 373 m³
  • beukmaat: 7,7 m
  • woningdiepte: 10,9 m
  • bruto oppervlakte fietsenberging: 5,0 m²
  • één eigen parkeerplaats voor gezamenlijk gebruik verderop
  • aandeel in het gezamenlijk groen: 41 m²

 

tekeningen

 

bijzonderheden

energieneutraal
De woning is volledig nul-op-de-meter (NOM) met een energielabel van A++++. Dit betekent een bovengemiddelde isolatie in combinatie met zelf tenminste zoveel energie opwekken als voor de woning en huishoudelijk verbruik nodig is.

Op het hele erf komt een energieneutraal erfwarmtenet in eigen beheer, uniek in Kampen! Dit houdt in dat twee bodemwarmtepompen op een open bron alle woningen efficiënt en goedkoop verwarmen. Het erfwarmtenet heeft eigen zonnepanelen om alle energie voor de warmtepompen op te wekken. Geïsoleerde leidingen zijn op de vloerverwarmingen van de woning aangesloten. In de zomer kan met het erfwarmtenet gekoeld worden.

Kraanwater wordt verwarmd via Flextherm Eco zoutbatterijen, gevoed door de zonnepanelen op het dak van de woning. De woning krijgt 18 zonnepanelen op beide dakvlakken, die de energie opwekken voor de installaties in de woning én voor eigen huishoudelijk gebruik.

De woning is op het energienet aangesloten, zodat (tijdelijke) overschotten kunnen worden verkocht en eventuele tekorten kunnen worden aangevuld. Het erfwarmtenet maakt het in de toekomst makkelijker om een buurtbatterij aan te leggen en slim elektriciteit uit te wisselen.

Energieneutraal wonen is zeer aantrekkelijk. Je betaalt alleen een vast bedrag per maand voor het onderhoud van het warmtenet, deels naar rato van de warmtelast van je woning. De verwachte maandelijkse kosten voor het erfwarmtenet zijn geschat op € 24. Daarnaast moet je rekening houden met de netwerkkosten voor een elektriciteitsaansluiting van zo’n € 36 en uiteraard de kosten voor drinkwater, riolering en internet/tv.

samenwerking in CPO
In een CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) ontwikkelen de Groene Buren Kampen het hele erf zelf, samen met een architect, aannemer, installateur en constructeur. Naast 16 koopwoningen komen er ook 10 sociale huurwoningen op een gedeeld groen erf. Hiervoor is woningbouwvereniging deltaWonen als partner betrokken. De woningen zijn een mix variërend van sociale huurappartementen tot grote vrijstaande gezinswoningen, in verschillende prijsklassen en geschikt voor diverse huishoudens: gezinnen met kleine kinderen of tieners, soms met grootouders nabij, singles, stellen en in leeftijd van twintigers tot senioren. Samen bouwen en een erf beheren, betekent dat je elkaar kent. Dit voegt iets toe denken we. De Groene Buren willen groen, sociaal en duurzaam wonen.

buitenruimte
Er is een eigen balkon van 5,5 x 2,5 m op het noordoosten met uitzicht over een riante groenstrook met waarin naast de bestaande boerderij buurtmoestuinen worden aangelegd. Even verderop is een parkeerplaats op eigen grond. Bij de woning hoort een aandeel van 41 m² in het collectief groen op het erf, dat gemeenschappelijk wordt beheerd.

groen
Alle woningen hebben privé-buitenruimte, grenzend aan gemeenschappelijk groen. In de gemeenschappelijke tuin komt een multifunctionele ontmoetingsruimte. Aan de noordoostzijde van het erf bevinden zich een openbare groenstrook met wandelroute en ruimte voor buurtmoestuinen en buurtboomgaard.

Even verderop op het erf is een parkeerplaats op eigen grond. Bij de woning hoort 41 m² collectief groen op het erf, dat gemeenschappelijk wordt beheerd. De inrichting van de gemeenschappelijke groenstroken en alle erfscheidingen worden groen. De Groene Buren maken begin 2024 samen een groenplan. In de inrichting van het groen is het bevorderen van soortenrijkdom een belangrijk aandachtspunt. Ook belangrijk is een realistische invulling die goed gezamenlijk te beheren is.

planning
Start bouw van het project is in juni/juli 2024 gepland, met een oplevering voor de bouwvak 2025.

architectuur
Alle gevels zijn van onderhoudsvrij, verduurzaamd hout met de warme bruingrijze kleur van een boombast. De architectuur vormt zo een decor voor het groen op het erf. Er is aandacht voor details: dakoverstekken, delen van de houtconstructie in het zicht en groen op gevels en platte daken maken het karakteristiek. Op het dak komen matzwarte, keramische vlakke dakpannen die mooi aansluiten bij de zwarte PV-panelen. De bouw is zo gezond en circulair mogelijk, met een goed evenwicht tussen duurzaamheid en betaalbaarheid.

VvE
Alle woningen op het erf en erfwarmtenet vallen in een vereniging van eigenaren (VvE). Het gezamenlijk beheer van erfwarmtenet,gemeenschappelijk groen en de ontmoetingsruimte vindt plaats via de VvE. Dit appartement vormt met de overige drie appartementen in het gebouw een ondersplitsing van de VvE. Dit betekent dat over het gebouw alleen de bewoners zeggenschap hebben. Het bestuur van de ondersplitsing kan dezelfde zijn als de hoofd-VvE.

VON-prijs
De genoemde prijs is gebaseerd op de definitieve offerte van de aannemer en installateur. Bij de woning hoort ook een beprijsde lijst met kopersopties. Na het tekenen van de koop-/aanneemovereenkomsten ligt de prijs vast. De woningen worden gebouwd met Woningborggarantie. De omgevingsvergunning is 8 juni jl. verleend. Voor deze woning zijn reeds ontwerp- en projectkosten gemaakt, welke bij reservering moeten worden voldaan. Sommige banken bieden voor nieuwbouwkosten een voorfinancieringsregeling aan.

uitzicht
Het uitzicht is op de buurtmoestuien. En erachter op een bestaande boerderij, de weilanden in. De gemeente heeft plannen om in de omgeving, ‘Reevedelta’ genoemd, de uitbreiding ‘Oeverwal’ te gaan bouwen. Een gebied met veel openbaar groen, met aantrekkelijke fiets- en wandelroutes naar het deltalandschap. Daarbinnen groenomrande erven met grote tuinen en een groot aandeel groen. De historische dijk van De Chalmotweg zal voor recreatief gebruik (wandelen, fietsen) en bestemmingsverkeer gebruikt worden. De Groene Buren hebben inspraak op de planvorming. Meer informatie vindt u op: www.reevedelta.nl

buurtmoestuinen
Naastgelegen buurtmoestuinen en fruitgaard zijn reeds aangelegd. Hier tuinieren de buurtbewoners die lid zijn gezamenlijk. Ook de Groene Buren zijn hier al enthousiast aan de slag gegaan. Er is tevens een gezamenlijk stuk voor alle Groene Buren.

reserveren
Deze woning is nog vrij. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.